Vanliga frågor & svar

Hur mycket kan jag ansökan om?

Du kan låna mellan 5 000 kr och 200 000 kr.

Hur ansöker jag om ett lån?

Du kan ansöka online, klicka här för att komma dit. Du kan även skriva ut en ansökan här och skicka in till oss. Ansökningarna behandlas vardagar mellan 08:00 och 17:00.

Vad krävs för att få låna?

  • Minst 18 år gammal
  • Du har en taxerad inkomst
  • Ingen skuld hos kronofogden
  • Ej betalningsanmärkning
  • Folkbokförd i Sverige

Hur snabbt får jag pengarna?

Du får pengarna på ditt angivna konto samma dag som vi mottagit ditt kompletta avtal. Ett komplett avtal kan även innefatta t.ex. kopia på legitimation m.m. Observera också att i vissa undantagsfall kan din bank påverka så att utbetalningen tar längre tid.

Kan jag låna mer pengar?

Ja, du kan alltid ansöka om ett nytt lån på ett belopp mellan 5 000 – 100 000 kr. Klicka på ansök nu i menyn eller ring oss på 042-300 91 00.

Kostar det något att ansöka om ett lån?

Nej, att ansöka om ett lån är helt kostnadsfritt.

Kan jag välja återbetalningstid själv?

Alla lån läggs upp på önskad återbetalningstid, max är 180 månader för lån över 30 000 kr och max 120 månader för lån upp till 30 000 kr. Utifrån detta får du då ett belopp som är lägst att betala varje månad. Du kan alltid välja att betala mer och på så sätt korta ner återbetalningstiden. Kontakta oss om du vill ändra beloppet som dras varje månad via autogiro.

Kan jag betala in hela mitt lån och kostar det något?

Du kan alltid, när du vill, betala in hela din skuld utan att det kostar dig något extra. Använd samma OCR-nr som vi angav på din senaste räkning och vårt angivna bankgiro.

Jag har fått ett brev om att ni har gjort en kreditupplysning?

Några dagar efter en upplysning är gjord skickars en kopia på den information vi har fått ta del av. Du har alltså fått detta brevet eftersom du ansökt om ett lån hos oss.

När får jag besked om min ansökan är beviljad?

Ansöker du online så får du besked direkt, annars ger vi besked så fort vi behandlat din ansökan vilket oftast är samma dag som vi mottagit den. Ibland kan vi behöva komplettera uppgifter för att kunna bevilja din ansökan vilket gör att det kan ta någon extra dag innan du får besked.

Är räntan avdragsgill?

Ja, din ränta är avdragsgill i deklarationen.

Kan jag betala mina räkningar via autogiro?

Ja, om det rör sig om ett blancolån. Om du vill att vi ska dra ett högre belopp varje månad, för att amortera i snabbare takt, kan vi naturligtvis göra det. Kontakta oss så hjälper vi dig. Pengarna dras varje månad den 27:e eller närmaste bankdag. Viktigt att tänka på är att det finns pengar på ditt angivna konto.

När får jag min räkning?

Räkningen kommer i mitten av månaden och ska vara betald i slutet av månaden. Exakt förfallodatum står på din räkning.

Vad gör jag om jag har ångrat mig kring lånet?

Har du fått hem ett avtal som du inte har skickat in ännu kan du bara slänga avtalet. Har du redan fått dina pengar utbetalda så kontakta oss så fort som möjligt för information om hur du betalar tillbaka pengarna. Vi kommer att debitera dig ränta från utbetalningsdagen. Kontakta oss via telefon eller e-post.

Jag fick avslag på min låneansökan, varför?

När du ansöker om ett lån så gör vi en bedömning grundat på de uppgifter du lämnat i ansökan och på uppgifter hämtade från kreditupplysningsbyrån. Du måste uppfylla alla de krav vi satt upp för att få låna pengar. T.ex. så krävs följande:

  • Minst 18 år gammal
  • Du har en taxerad inkomst
  • Ingen skuld hos kronofogden
  • Ej betalningsanmärkning
  • Folkbokförd i Sverige

Vad är medsökande och vem kan vara det?

Medsökande är en person som ställer upp som medlåntagare på ditt lån. Observera att om två eller fler låntagare finns så är de solidariskt ansvariga för återbetalning av lånet, oavsett vem av dem som nyttjat pengarna.